19 HAZİRAN 2019 ÇARŞAMBA

Havayolu ulaşımı yüzde 8.6 arttı

Temel ulaşım sistemlerinden biri olan havayolu ulaşımı, diğer ulaşım sistemlerine göre sahip olduğu üstünlükler ile her geçen gün daha fazla tercih edilmeye devam ediyor...

Ekleme: 10 Haziran 2019 Pazartesi 12:38/ Güncelleme: 10 Haziran 2019 Pazartesi 12:38
İSTANBUL-Ülkemizdeki hava yolu sektörü büyüme konusun- da, dünya ortalamasının daha üstünde bir performansa sahip. Öyle ki, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce hazırlanan 2018 yılına ilişkin hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerine göre; Türkiye geneli havalimanlarının iç hat yolcu trafiğinin 112 milyon 758 bin 617, dış hat yolcu trafiği nin ise 97 milyon 231 bin 289 olduğu kaydedildi. 2018'de direkt transit yolcular da dahil edildiğin de ise havayolunu kullanan toplam yolcu sayısı, geçen yıla göre yüzde 8,6 artışla 210 milyon 189 bin 945  oldu.
İç ve dış hatlarda yolcu sayısının giderek artmasıyla sivil ha va ulaşımına açık havaalanların da bulunan birçok işletme 7\24 yüzlerce hatta binlerce yolcuyu ağırlıyor. Bu terminallerde yeter li ve kaliteli hizmet sunmak adı na otopark hizmetlerinden başlayarak yemek hizmetlerine kadar titiz bir çalışma yürütülüyor. 
Sivil havacılık hizmetlerinin bir parçası olan işletmeler yolculara en iyi hizmeti vermek için birbirleriyle yarışıyor. İhalelerle kazandıkları işletme hakkı ile yaptıkları yatırımlarla hava yolu büyümelerini sürdüren küçük işletmeler, sivil havacılık alanında yaptıkları yatırımlarla da hizmet çeşitliliğini artırıyor. Çoğu küçük işletme olarak hizmete giren terminal restoran ve kafeleri özellikle küçük şehirlerin havaliman larında gelen yolculara pozitif bir ilk izlenim vermek açısından da büyük önem taşıyor.
Havaalanlarında faaliyet gös teren yer hizmetleri, restoran işletmeleri kadar, hava yolu seyahat zincirinin en önemli halka larından bir tanesi hiç kuşkusuz uçuş esnasında verilen ikramlar. Bunun bilincinde olan hava yolu şirketleri de gelen taleplere göre farklı birçok hizmeti yolcularına sunuyor ve yaptıkları ikramlarla büyük beğeni topluyor. İkramlarda, hava yolu şirketlerinin en dikkat ettiği unsur hijyenik ve taze ürünler kullanılması.
Birçok havayolu şirketi dünyaca ünlü Catering markalarıyla çalışmayı tercih etse de ülkemizde bazı hava yolları catering hizmeti veren KOBİ’lerden destek alarak ikramlarına devam ediyor.